Upute
- CRVENI GUMENI BOMBONI
- 40 ml vode, 55 ml meda, 120 ml soka od cikle stavite u posudu te zagrijavajte na laganoj vatri.
- Dodajte 40 g želatine u prahu* i miješajte dok se ne rastopi. To traje oko 5 minuta.
- Miješajte cijelo vrijeme kako bi se želatina što prije rastopila, a tekućina što manje ugrijala.
- Izlijte tekućinu u silikonski kalup za praline ili led, te pustite 15-20 min da se ohladi i stisne.
- Postupak hlađenja možete ubrzati ako stavite u frižider.
- NARANČASTI GUMENI BOMBONI
- 50 ml meda i 160 ml soka od naranče stavite u posudu i zagrijavajte na laganoj vatri.
- Dodajte želatinu u prahu* i miješajte dok se ne rastopi. To traje oko 5 minuta.
- Miješajte cijelo vrijeme kako bi se želatina što prije rastopila, a tekućina što manje ugrijala.
- Izlijte tekućinu u silikonski kalup za praline ili led, te pustite 15-20 min da se ohladi i stisne.
- Postupak hlađenja možete ubrzati ako stavite u frižider. Užiivajte!
- * Koristila sam želatinu u prahu Great Lakes . Imala sam prije jedan pokušaj sa želatinom drugog proizvođača i nisam uspjela napraviti bombone.