AIP/Paleo gumeni bomboni

Ispiši recept
Gumeni bomboni
Zašto dati djetetu da jede gumene bombone? Moje je odgovor : Zato jer su zdravi! 
AIP/Paleo gumeni bomboni
Glasova: 0
Ocjena: 0
Tvoja ocjena:
Ocijeni recept!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 5 min
Vrijeme čekanja 15 min
Obrok za
osobe
Sastojci
  • 120 ml svježeg soka od cikle
  • 55 ml meda
  • 40 ml vode
  • 40 g želatine u prahu link
Recept
  • 40 g želatine u prahu link
  • 160 ml svježe cijeđenog soka od naranče
  • 50 ml meda
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 5 min
Vrijeme čekanja 15 min
Obrok za
osobe
Sastojci
  • 120 ml svježeg soka od cikle
  • 55 ml meda
  • 40 ml vode
  • 40 g želatine u prahu link
Recept
  • 40 g želatine u prahu link
  • 160 ml svježe cijeđenog soka od naranče
  • 50 ml meda
AIP/Paleo gumeni bomboni
Glasova: 0
Ocjena: 0
Tvoja ocjena:
Ocijeni recept!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Upute
  1. CRVENI GUMENI BOMBONI
  2. 40 ml vode, 55 ml meda, 120 ml soka od cikle stavite u posudu te zagrijavajte na laganoj vatri. 
  3. Dodajte 40 g želatine u prahu* i miješajte dok se ne rastopi. To traje oko 5 minuta. 
  4. Miješajte cijelo vrijeme kako bi se želatina što prije rastopila, a tekućina što manje ugrijala. 
  5. Izlijte tekućinu u silikonski kalup za praline ili led, te pustite 15-20 min da se ohladi i stisne. 
  6. Postupak hlađenja možete ubrzati ako stavite u frižider. 
  7. NARANČASTI GUMENI BOMBONI
  8. 50 ml meda i 160 ml soka od naranče stavite u posudu i zagrijavajte na laganoj vatri. 
  9. Dodajte želatinu u prahu* i   miješajte dok se ne rastopi. To traje oko 5 minuta. 
  10. Miješajte cijelo vrijeme kako bi se želatina što prije rastopila, a tekućina što manje ugrijala. 
  11. Izlijte tekućinu u silikonski kalup za praline ili led, te pustite 15-20 min da se ohladi i stisne. 
  12. Postupak hlađenja možete ubrzati ako stavite u frižider. Užiivajte! 
  13. * Koristila sam želatinu u prahu Great Lakes . Imala sam prije jedan pokušaj sa želatinom drugog proizvođača i nisam uspjela napraviti bombone. 

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *