Site icon Bez glutena

Heljdin kruh

Heljdin kruh

Kruh sa heljdinim brašnom mekan i mirisan. 
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 55 min
Vrijeme čekanja 8 h

Sastojci

  • 0.5 čajna žica soli
  • 300 g brašna od heljde
  • 2 jušne žlice psyliuma
  • 200 g bezglutenskog Mix B brašna
  • 600 ml vode
  • 50 g škrobnog brašna (Gustin)
  • 0.5 čajna žica suhog kvasca

Upute

  1. Pomiješati sve suhe sastojke. Dodati vodu i kuhačom izmiješati tijesto. 
  2. Prekriti krpom i ostaviti da tijesto polako se diže preko noći. 
  3. Upaliti pećnicu na 220°C i u nju staviti posudu sa poklopcem da se grije. Kada se i pečnica i posuda ugriju, prebaciti tijesto u posudu, poklopiti i peći poklopljeno 35 minuta. 
  4. Otklopiti posudu, smanjiti temperaturu na 180°C i peći još 20 minuta. 
  5. Pečeni kruh zamotati u krpu i ostaviti da se ohladi prije rezanja. 
  6. Domaća pileća jetrena pašteta odlično se slaže sa heljdinim kruhom.
  7. Dobar tek! 
Exit mobile version