Heljdin kruh

Ispiši recept
Heljdin kruh
Kruh sa heljdinim brašnom mekan i mirisan.
Glasova: 0
Ocjena: 0
Tvoja ocjena:
Ocijeni recept!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Vrijeme pripreme10min
Vrijeme kuhanja55min
Vrijeme čekanja8h
Obrok za
osobe
Sastojci
  • 0.5čajna žicasoli
  • 300gbrašna od heljde
  • 2jušne žlicepsyliuma
  • 200gbezglutenskog Mix B brašna
  • 600mlvode
  • 50gškrobnog brašna (Gustin)
  • 0.5čajna žicasuhog kvasca
Vrijeme pripreme 10min
Vrijeme kuhanja 55min
Vrijeme čekanja8h
Obrok za
osobe
Sastojci
  • 0.5čajna žicasoli
  • 300gbrašna od heljde
  • 2jušne žlicepsyliuma
  • 200gbezglutenskog Mix B brašna
  • 600mlvode
  • 50gškrobnog brašna (Gustin)
  • 0.5čajna žicasuhog kvasca
Glasova: 0
Ocjena: 0
Tvoja ocjena:
Ocijeni recept!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Upute
  1. Pomiješati sve suhe sastojke. Dodati vodu i kuhačom izmiješati tijesto.
  2. Prekriti krpom i ostaviti da tijesto polako se diže preko noći.
  3. Upaliti pećnicu na 220°C i u nju staviti posudu sa poklopcem da se grije. Kada se i pečnica i posuda ugriju, prebaciti tijesto u posudu, poklopiti i peći poklopljeno 35 minuta.
  4. Otklopiti posudu, smanjiti temperaturu na 180°C i peći još 20 minuta.
  5. Pečeni kruh zamotati u krpu i ostaviti da se ohladi prije rezanja.
  6. Domaća pileća jetrena pašteta odlično se slaže sa heljdinim kruhom.
  7. Dobar tek!

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *