Heljdin kruh

Ispiši recept
Heljdin kruh
Kruh sa heljdinim brašnom mekan i mirisan.
Glasova: 0
Ocjena: 0
Tvoja ocjena:
Ocijeni recept!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 55 min
Vrijeme čekanja 8 h
Obrok za
osobe
Sastojci
  • 0.5 čajna žica soli
  • 300 g brašna od heljde
  • 2 jušne žlice psyliuma
  • 200 g bezglutenskog Mix B brašna
  • 600 ml vode
  • 50 g škrobnog brašna (Gustin)
  • 0.5 čajna žica suhog kvasca
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 55 min
Vrijeme čekanja 8 h
Obrok za
osobe
Sastojci
  • 0.5 čajna žica soli
  • 300 g brašna od heljde
  • 2 jušne žlice psyliuma
  • 200 g bezglutenskog Mix B brašna
  • 600 ml vode
  • 50 g škrobnog brašna (Gustin)
  • 0.5 čajna žica suhog kvasca
Glasova: 0
Ocjena: 0
Tvoja ocjena:
Ocijeni recept!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Upute
  1. Pomiješati sve suhe sastojke. Dodati vodu i kuhačom izmiješati tijesto.
  2. Prekriti krpom i ostaviti da tijesto polako se diže preko noći.
  3. Upaliti pećnicu na 220°C i u nju staviti posudu sa poklopcem da se grije. Kada se i pečnica i posuda ugriju, prebaciti tijesto u posudu, poklopiti i peći poklopljeno 35 minuta.
  4. Otklopiti posudu, smanjiti temperaturu na 180°C i peći još 20 minuta.
  5. Pečeni kruh zamotati u krpu i ostaviti da se ohladi prije rezanja.
  6. Domaća pileća jetrena pašteta odlično se slaže sa heljdinim kruhom.
  7. Dobar tek!

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)