Juha od pečene hokaido tikve

Ispiši recept
Juha od pečene hokaido tikve
Juha od pečene hokaido tikve iz woka za mene je novi načim pripremanja juha. U woku se povrće brže i lakše termički obrađuje.
juha od pečene hokaido tikve
Glasova: 0
Ocjena: 0
Tvoja ocjena:
Ocijeni recept!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Vrijeme pripreme15min
Vrijeme kuhanja1sat
Obrok za
osobe
Sastojci
  • 1manja hokaido tikva(oko 1,2 kg)
  • 1manji bijeli ili narančasti batat
  • 1manji luk
  • 3češnja češnjaka
  • 1čajna žlica soli
  • 1/4čajne žlicepapra
  • 1,5litarapilećeg temeljca(može i povrtni temeljac)
  • 6jušnih žlicamaslinovog ulja
  • 5grančica majčine dušice
Vrijeme pripreme 15min
Vrijeme kuhanja1sat
Obrok za
osobe
Sastojci
  • 1manja hokaido tikva(oko 1,2 kg)
  • 1manji bijeli ili narančasti batat
  • 1manji luk
  • 3češnja češnjaka
  • 1čajna žlica soli
  • 1/4čajne žlicepapra
  • 1,5litarapilećeg temeljca(može i povrtni temeljac)
  • 6jušnih žlicamaslinovog ulja
  • 5grančica majčine dušice
juha od pečene hokaido tikve
Glasova: 0
Ocjena: 0
Tvoja ocjena:
Ocijeni recept!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Upute
  1. Očistiti hokaido tikvu i narezati na veće komade. Posoliti i pomiješati sa 3 žlice maslinovog ulja. Dodati majčinu dušicu te staviti peči na 180°C oko 40 min.
  2. Kad je tikva skoro gotova očistiti i narezati ostale sastojke. U nauljen wok staviti luk da se zažuti.
  3. Dodati češnjak i batat na kockice. Dodati sol i papar, te podliti temeljcem da se pirja.
  4. Kad batat omekša i tikva bude gotova sve skupa prebacite u blender i izblendajte do kremaste teksture. Ako želite rjeđu juhu od dobivene dodajte još temeljca.
  5. Servirajte uz dodatak bučinog ulja i bučinih golica / sjemenki. Uživajte u hranjivoj i odličnoj juhi! Dobar tek!

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *