Juha od pečene hokaido tikve

Ispiši recept
Juha od pečene hokaido tikve
Juha od pečene hokaido tikve iz woka za mene je novi načim pripremanja juha. U woku se povrće brže i lakše termički obrađuje.
juha od pečene hokaido tikve
Glasova: 0
Ocjena: 0
Tvoja ocjena:
Ocijeni recept!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Vrijeme pripreme 15 min
Vrijeme kuhanja 1 sat
Obrok za
osobe
Sastojci
  • 1 manja hokaido tikva (oko 1,2 kg)
  • 1 manji bijeli ili narančasti batat
  • 1 manji luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 čajna žlica soli
  • 1/4 čajne žlice papra
  • 1,5 litara pilećeg temeljca (može i povrtni temeljac)
  • 6 jušnih žlica maslinovog ulja
  • 5 grančica majčine dušice
Vrijeme pripreme 15 min
Vrijeme kuhanja 1 sat
Obrok za
osobe
Sastojci
  • 1 manja hokaido tikva (oko 1,2 kg)
  • 1 manji bijeli ili narančasti batat
  • 1 manji luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 čajna žlica soli
  • 1/4 čajne žlice papra
  • 1,5 litara pilećeg temeljca (može i povrtni temeljac)
  • 6 jušnih žlica maslinovog ulja
  • 5 grančica majčine dušice
juha od pečene hokaido tikve
Glasova: 0
Ocjena: 0
Tvoja ocjena:
Ocijeni recept!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Upute
  1. Očistiti hokaido tikvu i narezati na veće komade. Posoliti i pomiješati sa 3 žlice maslinovog ulja. Dodati majčinu dušicu te staviti peči na 180°C oko 40 min.
  2. Kad je tikva skoro gotova očistiti i narezati ostale sastojke. U nauljen wok staviti luk da se zažuti.
  3. Dodati češnjak i batat na kockice. Dodati sol i papar, te podliti temeljcem da se pirja.
  4. Kad batat omekša i tikva bude gotova sve skupa prebacite u blender i izblendajte do kremaste teksture. Ako želite rjeđu juhu od dobivene dodajte još temeljca.
  5. Servirajte uz dodatak bučinog ulja i bučinih golica / sjemenki. Uživajte u hranjivoj i odličnoj juhi! Dobar tek!

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)