Site icon Bez glutena

Juneće okruglice iz pećnice

Juneće okruglice sa ružmarinom iz pećnice

Juneće okruglice sa ružmarinom iz pećnice

Juneće okruglice sa ružmarinom iz pećnice uz povrće pretvaraju se u odličnu ukusnu AIP , paleo i LCHF klopu. Lako se naprave i puno su ukusniji i zdraviji izbor od kupovnih okruglica.
Juneće okruglice sa ružmarinom iz pećnice
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 15 min
Vrijeme kuhanja 30 min

Sastojci

  • 600 grama mljevenog junećeg mesa
  • 1 kom crveni luk (veća glavica)
  • 2 jušne žlice sjeckanog svježeg peršina
  • 2 jušne žlice sjeckanog svježeg ružmarina
  • 1 žličica soli

Upute

  1. Luk usitnite u sjeckalici ili naribajte na sitni ribež. Pomiješajte sa svim ostalim sastojcima. Pustite nekoliko minuta sjmesu da stoji da se sjedine sastojci.
  2. Namastite pleh u kojem će te peći okruglice. Vlažnim rukama uzimajte smjesu te formirajte okruglice i slažite na pleh za pečenje. Veličinu odredite sami. Meni najviše odgovara da u velike oko 2 -3 cm.
  3. Pecite na 200°C oko 30 min. Poslužite uz povrće i uzivajte u obroku. Dobar tek!

Recipe Notes

Mi smo ih jeli uz Salatu od mrkve i češnjaka te baby zeleniš (špinat i blitva) začinjeno maslinovim uljem, limunom i solju.

Exit mobile version