Site icon Bez glutena

Kiflice sa kefirnim sirom

Kiflice sa kefirnim sirom

Kiflice sa kefirnim sirom svidjeti će se svima koji vole slane grickalice. 
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 30 min
Vrijeme kuhanja 25 min
Vrijeme čekanja 4 h

Sastojci

  • 220 g kefirnog sira
  • 200 g kiselog tijesta
  • 300 g bezglutenskog Mix B brašna
  • 3 jaja (1 jaje je za premaz)
  • 0.5 čajna žica soli

Upute

  1. Pomiješajte sve mokre sastojke. Zatim dodajte brašno i sol i napravite glatko tijesto. Ostavite tijesto na toplo da se diže oko 3 sata.
  2. Podijelite tijesto na 4 jednaka dijela. Razvaljajte jedan dio na debljinu oko 5 mm i režite pravokutnike. Smotajte pravokutnike da dobijete male kiflice. Također možete savit kiflice i u neki drugi oblik koji vam više odgovara.  
  3. U pleh stavite papir za pečenje i na njega stavljajte napravljene kiflice. Izmutite jedno jaje sa malo ulja i premažite kiflice. Pospite ih kimom ili sezamom i pustite da se još malo dižu prije pečenje. (oko 1 h) 
  4. Pecite ih na 220°C oko 25 min. Gotove su kada porukmene. 
  5. Pustite da se prohlade prije konzumacije. 
  6. Dobar tek! 
Exit mobile version