Vrijeme pripreme | 30 min |
Vrijeme kuhanja | 25 min |
Vrijeme čekanja | 4 h |
Broj porcija |
osobe
|
Sastojci
- 220 g kefirnog sira
- 200 g kiselog tijesta
- 300 g bezglutenskog Mix B brašna
- 3 jaja (1 jaje je za premaz)
- 0.5 čajna žica soli
Sastojci
|
Upute
- Pomiješajte sve mokre sastojke. Zatim dodajte brašno i sol i napravite glatko tijesto. Ostavite tijesto na toplo da se diže oko 3 sata.
- Podijelite tijesto na 4 jednaka dijela. Razvaljajte jedan dio na debljinu oko 5 mm i režite pravokutnike. Smotajte pravokutnike da dobijete male kiflice. Također možete savit kiflice i u neki drugi oblik koji vam više odgovara.
- U pleh stavite papir za pečenje i na njega stavljajte napravljene kiflice. Izmutite jedno jaje sa malo ulja i premažite kiflice. Pospite ih kimom ili sezamom i pustite da se još malo dižu prije pečenje. (oko 1 h)
- Pecite ih na 220°C oko 25 min. Gotove su kada porukmene.
- Pustite da se prohlade prije konzumacije.
- Dobar tek!