Kruh koji ne treba mijesiti

Ispiši recept
Kruh koji ne treba mijesiti
Kruh koji ne treba mijesiti i uspije svaki put.
Glasova: 1
Ocjena: 5
Tvoja ocjena:
Ocijeni recept!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 45 min
Vrijeme čekanja 14 h
Obrok za
osobe
Sastojci
  • 225 g prosenog brašna
  • 225 g bezglutenskog Mix B brašna
  • 50 g kukuruznog škroba
  • 1 čajna žica soli
  • 0.5 čajna žica kvasca
  • 450 ml vode
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 45 min
Vrijeme čekanja 14 h
Obrok za
osobe
Sastojci
  • 225 g prosenog brašna
  • 225 g bezglutenskog Mix B brašna
  • 50 g kukuruznog škroba
  • 1 čajna žica soli
  • 0.5 čajna žica kvasca
  • 450 ml vode
Glasova: 1
Ocjena: 5
Tvoja ocjena:
Ocijeni recept!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Upute
  1. Pomiješati sve sastojke u većoj posudi.
  2. Biti će dosta rijetko, ali to je ok i netrebate brinuti.
  3. Prekriti plastićnom folijom i ostaviti da se diže preko noći (minimalno 12 h).
  4. Nakon toga još jednom samo preklopiti kuhačom krajeve tijesta i pustiti da se diže 2 h.
  5. Upaliti pečnicu na 220 °C i staviti posudu sa poklopcem unutra da se dobro zagrije.
  6. Prebaciti tijesto u zagrijanu posudu i poklopljeno peči 30 min, zatim otklopiti i peči još 15 min.
  7. Zamotati kruh u kuhinjsku krpu i pustiti da se ohladi prije konzumiranja.

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.