Kruh sa heljdinim brašnom

Ispiši recept
Kruh sa heljdinim brašnom
Još jedna verzija kruha koji se ne treba mijesiti, ali ovaj put sa dodatkom brašna od heljde.
Glasova: 0
Ocjena: 0
Tvoja ocjena:
Ocijeni recept!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 50 min
Vrijeme čekanja 12 h
Obrok za
osobe
Sastojci
  • 200 g kiselog tijesta
  • 0.5 čajna žica soli
  • 450 ml vode
  • 250 g bezglutenskog Mix B brašna
  • 200 g brašna od heljde
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 50 min
Vrijeme čekanja 12 h
Obrok za
osobe
Sastojci
  • 200 g kiselog tijesta
  • 0.5 čajna žica soli
  • 450 ml vode
  • 250 g bezglutenskog Mix B brašna
  • 200 g brašna od heljde
Glasova: 0
Ocjena: 0
Tvoja ocjena:
Ocijeni recept!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Upute
  1. Pomiješati bezglutensko mix B brašno, sol i brašno od heljde. Zatim dodamo kiselo tijesto i vodu, te kuhačom umiješamo kompaktnu smjesu.
  2. Smjesu pokrijemo krpom i ostavimo na toplom mjestu 12 sati. 
  3. Upaliti pećnicu i u nju staviti kalup/posuda sa poklopcem da se grije. 
  4. Kada su pećnica i posuda zagrijane smjesu prebacimo u posudu te pečemo u poklopljenoj posudu 30 minuta. Zatim maknemo poklopac i pečemo još 20 minuta.
  5. Kruh pustiti da se dobro ohladi prije rezanja i konzumiranja. Dobar tek! 
  6. NAPOMENA: 
  7. Ukoliko nemate kiselo tijesto možete staviti 1/2 čajne žličice suhog kvasca. 

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *