Paleo torta od naranči i badema

Ispiši recept
Paleo torta od naranči i badema
Paleo torta od naranči i mljevenih badema u kojoj se iskorištava cijela naranča uključujući i koru. Dodaju se mljeveni bademi i torta je prava poslastica.
paleo torta od naranči i mljevenih badema
Glasova: 2
Ocjena: 5
Tvoja ocjena:
Ocijeni recept!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Vrijeme pripreme 15 min
Vrijeme kuhanja 120 min
Obrok za
osoba
Sastojci
  • 800 g pirea od naranči
  • 6 jaja
  • 240 g badema
  • 60 g oraha
  • 1 čajna žlica vanilija ekstrakta
  • 1 prstohvat soli
  • 250 g smeđeg šečera (cane sugar)
  • 50 g kakao praha
Glazura
  • 100 g kakao maslaca
  • 30 g kakao praha
  • 50 g meda
  • 1 jušna žlica kokosovog ulja
Vrijeme pripreme 15 min
Vrijeme kuhanja 120 min
Obrok za
osoba
Sastojci
  • 800 g pirea od naranči
  • 6 jaja
  • 240 g badema
  • 60 g oraha
  • 1 čajna žlica vanilija ekstrakta
  • 1 prstohvat soli
  • 250 g smeđeg šečera (cane sugar)
  • 50 g kakao praha
Glazura
  • 100 g kakao maslaca
  • 30 g kakao praha
  • 50 g meda
  • 1 jušna žlica kokosovog ulja
paleo torta od naranči i mljevenih badema
Glasova: 2
Ocjena: 5
Tvoja ocjena:
Ocijeni recept!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Upute
  1. Domaće neprskane naranče dobro operite. Za 800 g pirea trebati će vam 4 naranče. Stavite ih u veći lonac i prekrijte vodom i stavite kuhati. Kuhajte ih dok ne omekšaju a to je oko 20-ak min. Pustite da se hlade.
  2. Sameljite bademe i orahe te im dodajte ostale suhe sastojke.
  3. U drugoj posudi pomiješajte sve mokre sastojke osim naranči. Spojite sa suhim sastojcima.
  4. U blenderu napravite pire od naranči. Odvažite potrebnu količinu te umiješajte u dobivemu smjesu za tortu.
  5. Kalup za pečenje obložite papirom i namastite kokosovim uljem. Stavite peći tortu na 180°C oko 45 min.
  6. Kad je torta gotova (provjetite čačkalicom da li je gotova) izvadite je i pustite da se ohladi.
  7. Dok se torta hladi pripremite glazuru. Na pari otopite kakao maslac i dodajte mi ostale sastojke. Napravite glatku tekuću čokoladu. Pustite da se malo ohladi na sobnoj temepraturi prije nego izijete na tortu.
  8. Izlijte glazuru na torti te ukrasite po želji. Pustite da se torta dobro ohladi prije konzumiranja. Dobar tek!

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *