Vrijeme pripreme | 15 min |
Vrijeme kuhanja | 120 min |
Broj porcija |
osoba
|
Sastojci
- 800 g pirea od naranči
- 6 jaja
- 240 g badema
- 60 g oraha
- 1 čajna žlica vanilija ekstrakta
- 1 prstohvat soli
- 250 g smeđeg šečera (cane sugar)
- 50 g kakao praha
Glazura
- 100 g kakao maslaca
- 30 g kakao praha
- 50 g meda
- 1 jušna žlica kokosovog ulja
Sastojci
Glazura
|
Upute
- Domaće neprskane naranče dobro operite. Za 800 g pirea trebati će vam 4 naranče. Stavite ih u veći lonac i prekrijte vodom i stavite kuhati. Kuhajte ih dok ne omekšaju a to je oko 20-ak min. Pustite da se hlade.
- Sameljite bademe i orahe te im dodajte ostale suhe sastojke.
- U drugoj posudi pomiješajte sve mokre sastojke osim naranči. Spojite sa suhim sastojcima.
- U blenderu napravite pire od naranči. Odvažite potrebnu količinu te umiješajte u dobivemu smjesu za tortu.
- Kalup za pečenje obložite papirom i namastite kokosovim uljem. Stavite peći tortu na 180°C oko 45 min.
- Kad je torta gotova (provjetite čačkalicom da li je gotova) izvadite je i pustite da se ohladi.
- Dok se torta hladi pripremite glazuru. Na pari otopite kakao maslac i dodajte mi ostale sastojke. Napravite glatku tekuću čokoladu. Pustite da se malo ohladi na sobnoj temepraturi prije nego izijete na tortu.
- Izlijte glazuru na torti te ukrasite po želji. Pustite da se torta dobro ohladi prije konzumiranja. Dobar tek!