Kruh sa heljdinim brašnom
Još jedna verzija kruha koji se ne treba mijesiti, ali ovaj put sa dodatkom brašna od heljde.
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 50 min
Vrijeme čekanja 12 h
Sastojci
- 200 g kiselog tijesta
- 0.5 čajna žica soli
- 450 ml vode
- 250 g bezglutenskog Mix B brašna
- 200 g brašna od heljde
Upute
- Pomiješati bezglutensko mix B brašno, sol i brašno od heljde. Zatim dodamo kiselo tijesto i vodu, te kuhačom umiješamo kompaktnu smjesu.
- Smjesu pokrijemo krpom i ostavimo na toplom mjestu 12 sati.
- Upaliti pećnicu i u nju staviti kalup/posuda sa poklopcem da se grije.
- Kada su pećnica i posuda zagrijane smjesu prebacimo u posudu te pečemo u poklopljenoj posudu 30 minuta. Zatim maknemo poklopac i pečemo još 20 minuta.
- Kruh pustiti da se dobro ohladi prije rezanja i konzumiranja. Dobar tek!
- NAPOMENA:
- Ukoliko nemate kiselo tijesto možete staviti 1/2 čajne žličice suhog kvasca.