Site icon Bez glutena

Kruh sa heljdinim brašnom

Kruh sa heljdinim brašnom

Još jedna verzija kruha koji se ne treba mijesiti, ali ovaj put sa dodatkom brašna od heljde.
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 50 min
Vrijeme čekanja 12 h

Sastojci

  • 200 g kiselog tijesta
  • 0.5 čajna žica soli
  • 450 ml vode
  • 250 g bezglutenskog Mix B brašna
  • 200 g brašna od heljde

Upute

  1. Pomiješati bezglutensko mix B brašno, sol i brašno od heljde. Zatim dodamo kiselo tijesto i vodu, te kuhačom umiješamo kompaktnu smjesu.
  2. Smjesu pokrijemo krpom i ostavimo na toplom mjestu 12 sati. 
  3. Upaliti pećnicu i u nju staviti kalup/posuda sa poklopcem da se grije. 
  4. Kada su pećnica i posuda zagrijane smjesu prebacimo u posudu te pečemo u poklopljenoj posudu 30 minuta. Zatim maknemo poklopac i pečemo još 20 minuta.
  5. Kruh pustiti da se dobro ohladi prije rezanja i konzumiranja. Dobar tek! 
  6. NAPOMENA: 
  7. Ukoliko nemate kiselo tijesto možete staviti 1/2 čajne žličice suhog kvasca. 
Exit mobile version