Site icon Bez glutena

Kruh sa kiselim tijestom

Kruh sa kiselim tijestom

Kruh sa kiselim tijestom ima jedan poseban miris i okus. Ali ima i jednu veliku manu jednostavno ga se ne može prestati jesti. 
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 50 min
Vrijeme čekanja 8 min

Sastojci

  • 450 g mix B bezglutenskog brašna
  • 300 g Kiselo tijesto - Prirodni kvas
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 0.5 čajna žica soli
  • 450 ml vode

Upute

  1. Ovo je kruh napravljen kao i kruh koji se treba mijesiti.
  2. Umiješati brašno, sol, maslinovo ulje i vodu. Dodati kiselo tijesto te napraviti kompaktnu smjesu. 
  3. Pokriti krpom i ostaviti preko noći da se polako diže. 
  4. U jutro staviti posudu sa poklopcem da se grije u pećnicu na 220°C.  Kada su i pećnica i posuda dobro zagrijane izvadite posudu i u nju prebacite tijesto za kruh. 
  5. Poklopite i pecite 35 minuta, zatim otklopite i pecite još 15 minuta. Provjerite čačkalicom da li je gotovo. 
  6. Ohladite i dobar tek! 
Exit mobile version