Vrijeme pripreme | 15 min |
Vrijeme kuhanja | 5 min |
Vrijeme čekanja | 3 h |
Broj porcija |
osobe
|
Sastojci
- 400 ml kokosovog vrhnja
- 300 g tamne čokolade
- 60 ml soka od naranče
- 1 čajna žica naribane narančine korice
Sastojci
|
Upute
- Pola kokosovog vrhnja dobro rashladite i istucite u čcrsti snijeg.
- Ostatak vrhnja pomiješajte sa sokom od naranče i narančinom koricom te stavite da se zagrije do točke vrenja.
- Za to vrijeme natrgajte čokoladu na kockice.
- Prelijte zagrijanu mješavinu preko čokolade i miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi.
- Kad se čokolada otopila ulijevajte je polako u istučeno vrhnje i čitavo vrijeme miješajte mikserom na nižoj brzini.
- Kad su se smjese spojila izlijte desert u čaše i stavite u frižider na hlađenje (najmanje 3 h) i da se mouse stisne.
- Konzumirajte u dobrom društvu. Uživajte i dobar tek!