Site icon Bez glutena

Mousse od čokolade i naranče

Mousse od čokolade i naranče

Mousse od čokolade i naranče

Mousse od čokolade sa kokosovim vrhnjem. Aroma naranče od ovog deserta radi pravu čaroliju za nepce. 
Mousse od čokolade i naranče
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 15 min
Vrijeme kuhanja 5 min
Vrijeme čekanja 3 h

Sastojci

  • 400 ml kokosovog vrhnja
  • 300 g tamne čokolade
  • 60 ml soka od naranče
  • 1 čajna žica naribane narančine korice

Upute

  1. Pola kokosovog vrhnja dobro rashladite i istucite u čcrsti snijeg. 
  2. Ostatak vrhnja pomiješajte sa sokom od naranče i narančinom koricom te stavite da se zagrije do točke vrenja. 
  3. Za to vrijeme natrgajte čokoladu na kockice. 
  4. Prelijte zagrijanu mješavinu preko čokolade i miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi. 
  5. Kad se čokolada otopila ulijevajte je polako u istučeno vrhnje i čitavo vrijeme miješajte mikserom na nižoj brzini. 
  6. Kad su se smjese spojila izlijte desert u čaše i stavite u frižider na hlađenje (najmanje 3 h)  i da se mouse stisne. 
  7. Konzumirajte u dobrom društvu. Uživajte i dobar tek! 
Exit mobile version