Site icon Bez glutena

Nomato umak

Nomato umak

Nomato umak

Nomato umak odličan je spoj povrća i začina. Može se koristiti kao umak uz pomfit od batata ili neke druge grickalice, a uz meso može biti a la bolognese.
Nomato umak
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 30 min

Sastojci

  • 1 veći luk
  • 6 češnjeva češnjaka
  • 3 srednje cikle
  • 3 veće mrkve
  • 1 čajna žlica soli
  • 1 jušna žlica svježeg timijana
  • 1 jušna žlica svježeg ružmarina
  • 2 šalice temeljca od kostiju
  • 1 jušna žlica svinjske masi

Upute

  1. Na masti popržite luk. Kad je luk skoro gotovo dodajte mu usitnjeni češnjak i začine.
  2. Kad češnjak ispusti svoj jaki miris dodajte sitno rezanu mrkvu i ciklu. Podlijte temeljcem od kostiju i pirjajte oko 30 minuta, dok povrće ne postane mekano.
  3. Sve prebacite u blender i napravite finu kremu.
  4. Umak možete koristiti za umakanje štapića od povrće ili uz pomfrit od batata. Također ga možete korisitit i kao baznu umak za A la bolognese umak ili za mesne okruglice.
  5. Dobar tek!
Exit mobile version