Nomato umak
Nomato umak odličan je spoj povrća i začina. Može se koristiti kao umak uz pomfit od batata ili neke druge grickalice, a uz meso može biti a la bolognese.
    Obrok za Vrijeme pripreme
    4osobe 10min
    Vrijeme kuhanja
    30min
    Obrok za Vrijeme pripreme
    4osobe 10min
    Vrijeme kuhanja
    30min
    Sastojci
    • 1 veći luk
    • 6 češnjeva češnjaka
    • 3 srednje cikle
    • 3 veće mrkve
    • 1čajna žlica soli
    • 1jušna žlica svježeg timijana
    • 1jušna žlica svježeg ružmarina
    • 2šalice temeljca od kostiju
    • 1jušna žlica svinjske masi
    Upute
    1. Na masti popržite luk. Kad je luk skoro gotovo dodajte mu usitnjeni češnjak i začine.
    2. Kad češnjak ispusti svoj jaki miris dodajte sitno rezanu mrkvu i ciklu. Podlijte temeljcem od kostiju i pirjajte oko 30 minuta, dok povrće ne postane mekano.
    3. Sve prebacite u blender i napravite finu kremu.
    4. Umak možete koristiti za umakanje štapića od povrće ili uz pomfrit od batata. Također ga možete korisitit i kao baznu umak za A la bolognese umak ili za mesne okruglice.
    5. Dobar tek!