Site icon Bez glutena

Piletina sa povrćem i rižinim rezancima

Piletina sa povrćem i rižinim rezancima

Piletina sa povrćem i rižinim rezancima

Volim ova brza jednostavna jela gotova u 15ak minuta.
Piletina sa povrćem i rižinim rezancima
Obrok za 2 osobe
Vrijeme pripreme 5 min
Vrijeme kuhanja 15 min

Sastojci

  • 2 jušnje žlice maslaca ili masti
  • 1 pileća prsa
  • 1 manji luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 150 ml juhe od kostiju
  • 300 g miješanog povrća
  • 200 g rižinih rezanaca

Upute

  1. Stavite 2 l vodu da prokuha.
  2. Narežite meso na komade veličine zalogaja.
  3. U tavi zagrijte mast i stavite meso da se prži.
  4. Kad je meso do pola gotovo dodajte luk, pa ostalo povrće i češnjak. Sol, papar i ostale začine po želji. Te podlijte juhom od kostiju i pustite da pirja dok rezanci ne budu gotovi.
  5. Stavite rezance i vruču vodu da se namaću. Nemojte ih kuhati. Samo ih prelijte vrelom vodom.
  6. Kad su rezanci gotovi, ocijedite ih i dodajte mesu i povrću.
  7. Servirajte i uživajte u obroku. Dobar tek!
Exit mobile version