Site icon Bez glutena

Pita sa tikvicama

Pita sa tikvicama

Ovu pitu sa tikvicama često pravim jer je moj sin jako voli. Vrlo je jednostavna, a jako ukusna. 
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 30 min
Vrijeme čekanja 0 min

Sastojci

  • 200 ml jogurta
  • 2 manje tikvice (oko 200 grama)
  • 2 žumanjka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 2 jušne žlice kukuruznog brašna
  • 4 jušne žlice bezglutenskog Mix B brašna
  • 0.5 praška za pecivo

Upute

  1. Naribajte tikvice. Dodajte im žumanjke, ulje i jogurt te postepeno dodajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo i napravite kompaktnu glatku smjesu. 
  2. Smjesa treba biti tekuća toliko da se može miješati kuhačom, ali ne prerjetka. 
  3. U kalup obložen papirom za pečenje izlijte smjesu te pecite na 180°C oko 30 min. Svakako provjerite čačkalicom da li je gotovo. 
  4. Malo prohladite prije konzumacije. Dobar tek! 
Exit mobile version