Site icon Bez glutena

Popečci od quinoe

Popečci od quinoe

Lagani popečci koji mogu biti prilog, ali i glavna zvijezda obroka kojem će salata biti prilog. 
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 30 min
Vrijeme čekanja 0 min

Sastojci

  • 150 g quinoa
  • 2 mlada luka
  • 2 mlada češnjaka
  • 2 jaja
  • 0.5 čajna žica himalajske soli
  • 4 jušne žlice bezglutenskog Mix B brašna

Upute

  1. Oprati dobro quinou pod mlazom mlake vode i staviti kuhati prema uputama na vrećici. 
  2. Skuhanu quinou staviti da se hladi i svako malo razrahliti vilicom. 
  3. Narezati luk i češnjak. 
  4. Kada je quinoa ohlađena pomiješati sve sastojke i napraviti kompaktnu smjesu od koje se mogu oblikovati popečci. 
  5. Pržiti popečke dok ne dobiju zlatno žutu boju na srednje jakoj vatri. 
  6. Servirati uz omiljenu salatu. 
  7. Dobar tek! 
Exit mobile version