Site icon Bez glutena

Puding od tapioke sa bademovim mlijekom i nektarinama

Puding od tapioke sa bademovim mlijekom i nektarinama

Puding od tapioka perlica sa bademovim mlijekom i nektarinama

Puding od tapioka perlica sa bademovim mlijekom i nektarinama brzo je gotov i ukusan desert. 
Puding od tapioke sa bademovim mlijekom i nektarinama
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 10 min
Vrijeme čekanja 30 min

Sastojci

  • 70 g tapioka perlica
  • 500 ml bademovog mlijeka
  • 5 jušna žlica šečera kokosove palme link
  • 0.5 čajna žica vanilije u prahu
  • 6 nektarina

Upute

  1. Tapioka perlice prelijte vodim i ostavite oko 30 minuta da malo omekšaju.
  2. Ulijte mlijeko u posudu u kojoj će te kuhati puding. Dodajte 3 jušne žlice šećera kokosove palme i vaniliju. Dodajte ocijeđene tapioka perlice i pustite da zakuha uz lagano miješanje.
  3. Smanjite vatru i uz miješanje kuhajte dok se ne zgusne (oko 10-ak min) .
  4. Ulijte u posude/čaše za serviranje i stavite na hlađenje. 
  5. Kada se puding ohladio. Očistite voće i uz dodatak šećera u blenderu izmiksajte. 
  6. Prelijte preko pudinga i poslužite ili stavite na dodatno hlađenje. 
  7. Dobar tek! 
Exit mobile version