Site icon Bez glutena

Puding od voća i tapioka perlica

Puding od voća i tapioka perlica

Tapioka perlice idealne su za izradu pudinga. Još kad je sa voćem jedna je od zdravih slastica za cijelu obitelj. 
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 5 min
Vrijeme kuhanja 20 min
Vrijeme čekanja 8 h

Sastojci

  • 50 g tapioka perlica
  • 2 jabuke
  • 2 kruške
  • 600 ml vode
  • 2 jušne žlice meda

Upute

  1. Tapioka perlice staviti namakati preko noći. 
  2. Izrezati voće na komade veličine zalogaja. Skuhati u vodi. Pola voća izvaditi i usitniti u glatku smjesu štapnim mikserom ili u multipraktiku. 
  3. Vratiti voće u lonac u kojem se kuhalo. Dodati med i ocjeđene tapioka perlice te staviti kuhati na laganu vatru. Miješati dok se smjesa ne zgusne i ne postane puding. 
  4. Staviti u zdjelice i pustiti da se ohladi prije konzumacije. 
  5. Dobar tek! 
Exit mobile version