Site icon Bez glutena

Romanesco sa mrkvom i jajem

Romanesco sa mrkvom i jajem

Romanesca se rijetko nađe na placu, ali kad je tu svojim neobičnim izgledom plijeni poglede svih. 
Obrok za 1 osoba
Vrijeme pripreme 30 min
Vrijeme kuhanja 0 min
Vrijeme čekanja 0 min

Sastojci

  • 300 g romanesca
  • 2 mrkve
  • 1 jaje
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 1 jušna žlica svježeg sjeckanog peršina
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 jušna žlica limunovog soka

Upute

  1. Romanesco isjeći na komade veličine zalogaja. Mrkvu narezati na ploškice. 
  2. Skuhati povrće u slanoj vodi. 
  3. Skuhati jaje. 
  4. Jaje isjeći na tanke ploške. 
  5. Napraviti dresing od sitno sjeckanog peršina i češnjaka pomiješanog sa limunovim sokom i maslinovim uljem.
  6. Kuhano povrće  pomiješati sa jajem. Te sve preliti dresingom.
  7. Dobar tek! 
Exit mobile version