Site icon Bez glutena

Sendvič peciva od tapioke sa sirom

Sendvič peciva od tapioke sa sirom

Sendvič peciva od tapioke sa sirom

Peciva od tapioke i maslinova ulja sa sirom gotova su za 30-ak min. Mogu se grickati sama, ali su i izvrsni za sendvič. 
Sendvič peciva od tapioke sa sirom
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 10 min
Vrijeme kuhanja 20 min
Vrijeme čekanja 10 min

Sastojci

  • 200 g aru praha link
  • 150 g tapioka škroba link
  • 1 prstohvat himalajske soli link
  • 320 ml bademovog mlijeka (nezaslađenog)
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 3 jaja
  • 120 g sira ribanca/parmezana

Upute

  1. Maslinovo ulje i bademovo mlijeko stavite da prokuha. 
  2. Izmiješajte aru prah, tapioka škrob i sol. Dodajte im prokuhanu smjesu. 
  3. Kako je taopika dosta "gumasta" meni najviše odgovara miješati to sa vilicom. Smjesa bi trebala izgledati kao natrgani komadi tijesta. 
  4. U posebnoj zdjeli umutite jaja i dodajte im sir ribanac/parmezan. 
  5. Pomiješajte dobivene smjese i trebali bi dobiti kompaktno tijesto koje se odvaja od posude. 
  6. Od tijesta pravite kuglice veličine po izboru i slažite na pleh prekriven papirom za pečenje. 
  7. Pecite 20 minuta u zagrijanoj pećnici na 180°C te dodatnih 5 sa uključenim venitlatorom ako želite da peciva imaju zlatno žutu koricu. 
  8. Peciva prohladite i dobar tek! 
Exit mobile version