Site icon Bez glutena

Sendvič peciva sa kefirom

Sendvič peciva sa kefirom

Život na bezglutenskoj prehrani nauči nas živjeti bez sendviča. Ipak, duboko u sebi priželjkujemo pecivo za topli sendvič. 
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 15 min
Vrijeme kuhanja 40 min
Vrijeme čekanja 90 min

Sastojci

  • 200 g bezglutenskog Mix B brašna
  • 100 g kiselog tijesta
  • 0.5 čajna žica soli
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 200 ml domaćeg kefira

Upute

  1. U posudu stavimo brašno, sol, kiselo tijesto i maslinovo ulje. Polako dodajemo kefir i mijesimo dok ne dobijemo meko tijesto koje se lako oblikuje. 
  2. Dobiveno tijesto prekrijemo krpom i pustimo da odmara 1 sat. Izrežemo tijesto na 5 jednakih dijelova. Oblikujemo peciva po želji i stavimo u pleh za pečenje. 
  3. Ja sam koristila kalupe koje sam dobila uz pekač kruha. 
  4. Ostavimo napravljena peciva da odmore oko 30 minuta prije pečenja. Za to vrijeme upalimo pećnicu da se grije na 180°C. 
  5. Pečemo peciva oko 40 minuta. 
  6. Kada su pečena peciva zamotamo u kuhinjsku krpu i pustimo da se ohlade. 
  7. Praviti sendvič po želji. Dobar tek! 
Exit mobile version