fbpx

Sendvič peciva sa kefirom

Život na bezglutenskoj prehrani nauči nas živjeti bez sendviča. Ipak, duboko u sebi priželjkujemo pecivo za topli sendvič. 

Recept

Ispiši recept
Sendvič peciva sa kefirom
Život na bezglutenskoj prehrani nauči nas živjeti bez sendviča. Ipak, duboko u sebi priželjkujemo pecivo za topli sendvič. 
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Vrijeme pripreme 15 min
Vrijeme kuhanja 40 min
Vrijeme čekanja 90 min
Broj porcija
osobe
Sastojci
  • 200 g bezglutenskog Mix B brašna
  • 100 g kiselog tijesta
  • 0.5 čajna žica soli
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 200 ml domaćeg kefira
Vrijeme pripreme 15 min
Vrijeme kuhanja 40 min
Vrijeme čekanja 90 min
Broj porcija
osobe
Sastojci
  • 200 g bezglutenskog Mix B brašna
  • 100 g kiselog tijesta
  • 0.5 čajna žica soli
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 200 ml domaćeg kefira
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Upute
  1. U posudu stavimo brašno, sol, kiselo tijesto i maslinovo ulje. Polako dodajemo kefir i mijesimo dok ne dobijemo meko tijesto koje se lako oblikuje. 
  2. Dobiveno tijesto prekrijemo krpom i pustimo da odmara 1 sat. Izrežemo tijesto na 5 jednakih dijelova. Oblikujemo peciva po želji i stavimo u pleh za pečenje. 
  3. Ja sam koristila kalupe koje sam dobila uz pekač kruha. 
  4. Ostavimo napravljena peciva da odmore oko 30 minuta prije pečenja. Za to vrijeme upalimo pećnicu da se grije na 180°C. 
  5. Pečemo peciva oko 40 minuta. 
  6. Kada su pečena peciva zamotamo u kuhinjsku krpu i pustimo da se ohlade. 
  7. Praviti sendvič po želji. Dobar tek! 

Još poneki recept...

Hvala vam na prijavi!

Uspješno ste se prijavili na newsletter, a na vaš mail poslan je link za download novog tjednog planera recepata.

Link je također i ovdje.

Hvala vam na prijavi!

Uspješno ste se prijavili na newsletter, a na vaš mail poslan je link za download besplatnih “7 večera za 30 minuta”.

Link je također i ovdje.