Vrijeme pripreme | 15 min |
Vrijeme kuhanja | 40 min |
Vrijeme čekanja | 90 min |
Broj porcija |
osobe
|
Sastojci
- 200 g bezglutenskog Mix B brašna
- 100 g kiselog tijesta
- 0.5 čajna žica soli
- 2 jušne žlice maslinovog ulja
- 200 ml domaćeg kefira
Sastojci
|
Upute
- U posudu stavimo brašno, sol, kiselo tijesto i maslinovo ulje. Polako dodajemo kefir i mijesimo dok ne dobijemo meko tijesto koje se lako oblikuje.
- Dobiveno tijesto prekrijemo krpom i pustimo da odmara 1 sat. Izrežemo tijesto na 5 jednakih dijelova. Oblikujemo peciva po želji i stavimo u pleh za pečenje.
- Ja sam koristila kalupe koje sam dobila uz pekač kruha.
- Ostavimo napravljena peciva da odmore oko 30 minuta prije pečenja. Za to vrijeme upalimo pećnicu da se grije na 180°C.
- Pečemo peciva oko 40 minuta.
- Kada su pečena peciva zamotamo u kuhinjsku krpu i pustimo da se ohlade.
- Praviti sendvič po želji. Dobar tek!