Site icon Bez glutena

Sladoled od vanilije sa čokoladnim komadićima

Sladoled od vanilije sa čokoladnim komadićima

Sladoled od vanilije sa čokoladnim komadićima

Sladoled bez mlijeka od vanilije sa komadićima čokolade kojeg će te obožavati. 
Sladoled od vanilije sa čokoladnim komadićima
Obrok za 4 osobe
Vrijeme pripreme 15 min
Vrijeme kuhanja 0 min
Vrijeme čekanja 2 h

Sastojci

  • 2 komada kokosovog mlijeka u limenci
  • 100 ml meda
  • 0.5 čajna žica soli
  • 2 jušne žlice tapioke
  • 2 jušne žlice vanilija ekstrakta
  • 2 šake čokoladnih kapljica

Upute

  1. Sa malo kokosovog mlijeka pomiješajte kukuruzni škrob. 
  2. Ostatak kokosovog malijeka stavite u lonac da se zagrije. Dodajte agavin sirup, sol i vanilijin ekstrakt. 
  3. Neka vatra bude srednje jaka kako mlijeko ne bi prokuhalo. 
  4. Dodajte mješavinu kukuruznog škroba i mlijeka i uz stalno polagano miješajte dok ne počne ostavljati bijelo na drvenoj kuhači. Nemojte da vam smjesa prokuha. 
  5. Maknite da vatre i pustite da se polako ohladi. 
  6. U ohlađenu smjesu dodajte čokoladne kapljice i prebacite smjesu u aparat za sladoled. 
  7. Nakon 30-ak min, prebacite smjesu u plastičnu posudu sa poklopcem te stavite u zamrzivač na sat i pol ili duže da se smjesa dobroohladi. 
  8. Servirajte po želji i uživajte u odličnom sladoledu. 
  9. Dobar tek! 
  10. Napomena: 
  11. Ako nemate aparat za sladoled preskočite taj korak. Dok je smjesa u zamrzivaču promiješajte je svako 10-15 minuta kako se ne bi stvorili kristalići. 
Exit mobile version