Site icon Bez glutena

Srdele iz pečnice sa maslinovim uljem i vinom

Srdela iz pečnice

Srdele iz pečnice sa maslinovim uljem i vinom

Srdele iz pečnice sa maslinovim uljem i vinom postale su moj omiljeni način pripreme srdela. Jednostavno, lagano a jako ukusno.
Srdela iz pečnice
Obrok za 2 osobe
Vrijeme pripreme 15 min
Vrijeme kuhanja 20 min

Sastojci

  • 600 g svježih srdela
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 2 jušne žlice bijelog vina
  • 2 prstohvata soli

Upute

  1. Očistite srdele od ljuskica. Skinite im glavu i odstanite utrobu.
  2. Ugrijte pečnicu na 180C.
  3. Pomiješajte ulje, sol i vino. Sa dobivenom smjesom lagano izmasirajte srdele i poslažite ih i pleh za pečenje.
  4. Pecite 20 min u zagrijanoj pečnici.
  5. Prilog pripremite po želji. Ja sam ovdje kuhala blitvu sa krompirom, i svježa salata od rukole i rajčica. Naravno srdele sam dodatno začinila maslinovim uljem i češnjakom.
  6. Dobar tek!

Recipe Notes

Ako neuspijete pojesti sve ono što vam ostane uz dodatak limuna, začina i maslinovog ulja smiksajte u odličnu paštetu.

Exit mobile version