Srdele iz pečnice sa maslinovim uljem i vinom

Ispiši recept
Srdele iz pečnice sa maslinovim uljem i vinom
Srdele iz pečnice sa maslinovim uljem i vinom postale su moj omiljeni način pripreme srdela. Jednostavno, lagano a jako ukusno.
Srdela iz pečnice
Glasova: 1
Ocjena: 5
Tvoja ocjena:
Ocijeni recept!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Vrijeme pripreme 15 min
Vrijeme kuhanja 20 min
Obrok za
osobe
Sastojci
  • 600 g svježih srdela
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 2 jušne žlice bijelog vina
  • 2 prstohvata soli
Vrijeme pripreme 15 min
Vrijeme kuhanja 20 min
Obrok za
osobe
Sastojci
  • 600 g svježih srdela
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 2 jušne žlice bijelog vina
  • 2 prstohvata soli
Srdela iz pečnice
Glasova: 1
Ocjena: 5
Tvoja ocjena:
Ocijeni recept!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Upute
  1. Očistite srdele od ljuskica. Skinite im glavu i odstanite utrobu.
  2. Ugrijte pečnicu na 180C.
  3. Pomiješajte ulje, sol i vino. Sa dobivenom smjesom lagano izmasirajte srdele i poslažite ih i pleh za pečenje.
  4. Pecite 20 min u zagrijanoj pečnici.
  5. Prilog pripremite po želji. Ja sam ovdje kuhala blitvu sa krompirom, i svježa salata od rukole i rajčica. Naravno srdele sam dodatno začinila maslinovim uljem i češnjakom.
  6. Dobar tek!
Recipe Notes

Ako neuspijete pojesti sve ono što vam ostane uz dodatak limuna, začina i maslinovog ulja smiksajte u odličnu paštetu.


Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *