Site icon Bez glutena

Tortilje

ortilje od bademovog brašna i tapioke

Tortilje

Vrlo jednostavne i brze za pripremu tortilje. 
ortilje od bademovog brašna i tapioke
Obrok za 2 osobe
Vrijeme pripreme 20 min
Vrijeme kuhanja 10 min
Vrijeme čekanja 0 min

Sastojci

  • 85 g bademovog brašna
  • 115 g brašna tapioke
  • 0.5 čajna žica himalajske soli link
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 90 ml vruće vode

Upute

  1. Prosijati bademovo brašno te ga pomiješati sa brašnom tapioke i soli. 
  2. Dodati maslinovo ulje te promiješati kuhačom. Dobiti će se grudice. Dodati vruću vodu i pustiti da stoji dok se voda ne rashladi toliko da možete rukama umijesiti tijesto. Za to će Vam trebati oko 15-ak min. 
  3. Za to vrijeme možete pripremiti punjenje za tortilje. (Po želji) 
  4. Rukama umijesite tijesto. Podijelite ga na 4 jednaka dijela. 
  5. Između dva papira za pečenje razvaljati tortilje. Nemojte pretanko valjati jer će vam se lijepiti na krajevima. 
  6. Odvojite tortilju od papira i pecite je na vrućoj suhoj tavi. Ja sam koristila tavu za palačinke. 
  7. Par minuta sa svake strane i tortilja je gotova. Stavite je u krpu par minuta da se malo "opusti" te punite po želji i servirajte za konzumaciju odmah. 
  8. Tortilje su ukusne i slažu se i sa mesnim i povrtnim punjenjem. 
  9. Dobar tek! 
Exit mobile version