Vrijeme pripreme | 20 min |
Vrijeme kuhanja | 10 min |
Vrijeme čekanja | 0 min |
Obrok za | osobe |
Sastojci
- 85 g bademovog brašna
- 115 g brašna tapioke
- 0.5 čajna žica himalajske soli link
- 60 ml maslinovog ulja
- 90 ml vruće vode
Sastojci
|
Upute
- Prosijati bademovo brašno te ga pomiješati sa brašnom tapioke i soli.
- Dodati maslinovo ulje te promiješati kuhačom. Dobiti će se grudice. Dodati vruću vodu i pustiti da stoji dok se voda ne rashladi toliko da možete rukama umijesiti tijesto. Za to će Vam trebati oko 15-ak min.
- Za to vrijeme možete pripremiti punjenje za tortilje. (Po želji)
- Rukama umijesite tijesto. Podijelite ga na 4 jednaka dijela.
- Između dva papira za pečenje razvaljati tortilje. Nemojte pretanko valjati jer će vam se lijepiti na krajevima.
- Odvojite tortilju od papira i pecite je na vrućoj suhoj tavi. Ja sam koristila tavu za palačinke.
- Par minuta sa svake strane i tortilja je gotova. Stavite je u krpu par minuta da se malo "opusti" te punite po želji i servirajte za konzumaciju odmah.
- Tortilje su ukusne i slažu se i sa mesnim i povrtnim punjenjem.
- Dobar tek!