| Vrijeme pripreme | 10 min | 
| Vrijeme kuhanja | 50 min | 
| Vrijeme čekanja | 0 min | 
| Broj porcija | 
 
 osobe     
 | 
Sastojci
- 2 jušne žlice maslinovog ulja
 - 4 krompira
 - 2 prstohvata soli
 - 2 tikvice
 - 2 mlada luka
 - 4 jaja
 - 200 ml kiselog vrhnja
 - 100 g feta sira
 - 2 prstohvata soli
 
 
 
 
 
Sastojci
 
  | 
Upute
- Oguliti krompir te na ga naribati. Posoliti i dodati maslinovo ulje te ga rasporediti na dno kalupa kojeg ste prethodno namazali sa maslinovim uljem.
 - Staviti peči na 200°C 20 minuta.
 - Naribati tikvice te ih posoliti da puste tekućinu. Ocijediti tekućinu i dodati sitno rezani mladi luk.
 - Umutiti jaja sa kiselim vrhnjem i dodati tikvicama i mladom luku. Malo posoliti.
 - Izvaditi krompir te preliti ga dobivenom smjesom. Na vrh dodati mrvljeni feta sir.
 - Vratiti u pećnicu da se peče oko 30-40 minuta na 180°C.
 - Pustiti da se malo ohladi prije rezanja i serviranja.
 - Dobar tek!