Rižoto sa povrćem i pileći ražnjici

Ispiši recept
Rižoto sa povrćem i pileći ražnjici
Rižoto sa povrčem i pileći ražnjici marinirani uz dodatak salate pretvaraju se u pravo glavno jelo. Hranjivo i ukusno jelo gotovo u 30-ak min.
Rižoto sa povrčem i pileći ražnjici
Glasova: 0
Ocjena: 0
Tvoja ocjena:
Ocijeni recept!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Vrijeme pripreme15min
Vrijeme kuhanja15min
Obrok za
osobe
Sastojci
Rižoto
  • 2jušne žlicemaslinovog ulja
  • 1manji luk
  • 2češnja češnjaka
  • 1šalicasmrznutog povrća - grašak, mrkva
  • 100garborio riže
  • 2šalicejuhe od kostiju
  • 1žličica soli
Pileći ražnjići
  • 4mini filea pilećih prsa
  • 1žličicasoli
  • 1/2žličicapapra i ostalih začina po želji
  • 2jušne žlicemaslinovog ulja
Salata
  • 2jušne žlicemaslinovog ulja
  • 1jušna žlicalimunovog soka
  • 2šalicemiješane salata po želji
  • 1/2žličica soli
Vrijeme pripreme 15min
Vrijeme kuhanja 15min
Obrok za
osobe
Sastojci
Rižoto
  • 2jušne žlicemaslinovog ulja
  • 1manji luk
  • 2češnja češnjaka
  • 1šalicasmrznutog povrća - grašak, mrkva
  • 100garborio riže
  • 2šalicejuhe od kostiju
  • 1žličica soli
Pileći ražnjići
  • 4mini filea pilećih prsa
  • 1žličicasoli
  • 1/2žličicapapra i ostalih začina po želji
  • 2jušne žlicemaslinovog ulja
Salata
  • 2jušne žlicemaslinovog ulja
  • 1jušna žlicalimunovog soka
  • 2šalicemiješane salata po želji
  • 1/2žličica soli
Rižoto sa povrčem i pileći ražnjici
Glasova: 0
Ocjena: 0
Tvoja ocjena:
Ocijeni recept!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Upute
Rižoto
  1. Na maslinovom ulju popržite luk dok ne postane staklast. Dodajte smrznuto povrće i pirjajte nekoliko minuta. Dodajte češnjak i začine. Dodajte rižu te podlijte temeljcem i lagano kuhajte. Po potrebi dodajite temeljac i kuhajte dok riža nije gotova.
Pileći ražnjići
  1. Napravite marinadu od sastojaka. Pileće meso nabodite na štapić za ražnjiće te mariniirajte u napravljenoj mješavini. Ispecite na naglo na malo masti ili maslinovog ulja, kad je riža skoro gotova, tako da servirate toplo jelo.
Salata
  1. Operite salatu i natrgajte na komade veličine zalogaja. Začinite maslinovim uljem, limunom i solju. Servitajte uz toplo jelo. Uživajte i dobar tek! Napomena: Bilo bi dobro da namočite rižu večer prije kako bi se neutralizirala fitinska kiselina. Također možete i ražnjiće napraviti dan ranije kako bi se bolje marinirali.

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *