Paleo dvobojni slatki kruh od naranče

Ispiši recept
Paleo dvobojni slatki kruh od naranče
Paleo dvobojni slatki kruh od naranče i kakaa sa bademovim brašnom odličan je doručak pun nutritivnih sastojaka. lako i jednostavno se priprema.
Paleo dvobojni slatki kruh od naranče i kakaa
Glasova: 0
Ocjena: 0
Tvoja ocjena:
Ocijeni recept!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Vrijeme pripreme 15 min
Vrijeme kuhanja 40 min
Obrok za
osoba
Sastojci
  • 120 ml svježe cijeđenog soka od naranče
  • 1 jušna žlica naribane narančine korice
  • 3 cijala jaja
  • 4 bjelanjka
  • 80 ml kokosovog ulja
  • 90 ml meda
  • 1 jušna žlica ekstrakta vanilije
  • 2 šalice bademovog brašna
  • 1 jušna žlica kokosovog brašna
  • 1 čajna žličica sode bikarbone
  • 1 prstohvat soli
  • 1 čajna žličica limunovog soka
  • 2 jušne žlice kakaa u prahu
Vrijeme pripreme 15 min
Vrijeme kuhanja 40 min
Obrok za
osoba
Sastojci
  • 120 ml svježe cijeđenog soka od naranče
  • 1 jušna žlica naribane narančine korice
  • 3 cijala jaja
  • 4 bjelanjka
  • 80 ml kokosovog ulja
  • 90 ml meda
  • 1 jušna žlica ekstrakta vanilije
  • 2 šalice bademovog brašna
  • 1 jušna žlica kokosovog brašna
  • 1 čajna žličica sode bikarbone
  • 1 prstohvat soli
  • 1 čajna žličica limunovog soka
  • 2 jušne žlice kakaa u prahu
Paleo dvobojni slatki kruh od naranče i kakaa
Glasova: 0
Ocjena: 0
Tvoja ocjena:
Ocijeni recept!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Upute
  1. Upalite pečnicu da se grije na 180°C. Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
  2. U posudu sa žumanjcima dodajte ostale mokre sastojke i izmiješajte.
  3. Bjelanjcima dodajte sodu i sok i istucite u čvrsti snijeg.
  4. Sve ostale suhe sastojke osim kakao praha dobro izmiješajte te ih dodajte mokrim sastojcima. Možete odmah dodati i 1/3 snijega od bjelanjaka. Sve dobro ručno izmiješajte. Zatim dodajte preostali dio snijega i miješajte ručno dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  5. Podijelite smjesu na dva dijela te u jedan dio dodajte žlicu soka od naranče i kakao prah.
  6. U kalup obložen papirom za pečenje stavljajte smjesu naizmjenično. Jedna žlica bijele smjese te jedna žlica tamne smjese dok sve ne potrošite. Poravnajte i stavite u zagrijanu pečnicu.
  7. Pecite 40 minuta na 180°C i svakako prije nego izvadite privjerite čačkalicim da li je pečeno. Ostavite u kalupu 10-ak min te zatim prebacite na rešetku da se hladi. Dobar tek!
Recipe Notes

Još jedan recept za odličan Paleo mramorni kolač iz kalupa.


Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)