Vrijeme pripreme | 15 min |
Vrijeme kuhanja | 40 min |
Obrok za | osoba |
Sastojci
- 120 ml svježe cijeđenog soka od naranče
- 1 jušna žlica naribane narančine korice
- 3 cijala jaja
- 4 bjelanjka
- 80 ml kokosovog ulja
- 90 ml meda
- 1 jušna žlica ekstrakta vanilije
- 2 šalice bademovog brašna
- 1 jušna žlica kokosovog brašna
- 1 čajna žličica sode bikarbone
- 1 prstohvat soli
- 1 čajna žličica limunovog soka
- 2 jušne žlice kakaa u prahu
Sastojci
|
Upute
- Upalite pečnicu da se grije na 180°C. Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
- U posudu sa žumanjcima dodajte ostale mokre sastojke i izmiješajte.
- Bjelanjcima dodajte sodu i sok i istucite u čvrsti snijeg.
- Sve ostale suhe sastojke osim kakao praha dobro izmiješajte te ih dodajte mokrim sastojcima. Možete odmah dodati i 1/3 snijega od bjelanjaka. Sve dobro ručno izmiješajte. Zatim dodajte preostali dio snijega i miješajte ručno dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Podijelite smjesu na dva dijela te u jedan dio dodajte žlicu soka od naranče i kakao prah.
- U kalup obložen papirom za pečenje stavljajte smjesu naizmjenično. Jedna žlica bijele smjese te jedna žlica tamne smjese dok sve ne potrošite. Poravnajte i stavite u zagrijanu pečnicu.
- Pecite 40 minuta na 180°C i svakako prije nego izvadite privjerite čačkalicim da li je pečeno. Ostavite u kalupu 10-ak min te zatim prebacite na rešetku da se hladi. Dobar tek!
Recipe Notes
Još jedan recept za odličan Paleo mramorni kolač iz kalupa.