Torta od naranče i badema

Ispiši recept
Torta od naranče i badema
Naranča, bademi, čokolada i savršena toreta po mom ukusu. Brzo je gotova i jednostavno se priprema.
Glasova: 0
Ocjena: 0
Tvoja ocjena:
Ocijeni recept!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Vrijeme pripreme30min
Vrijeme kuhanja70min
Vrijeme čekanja0min
Obrok za
osoba
Sastojci
Tijesto
  • 250gmljevenih badema
  • 10jaja
  • 50gkakao praha
  • 3velike naranče
  • 250gšećera
  • 120gmaslaca
Preljev
  • 200gčokolade za kuhanje
  • 30gmaslaca
Vrijeme pripreme 30min
Vrijeme kuhanja 70min
Vrijeme čekanja0min
Obrok za
osoba
Sastojci
Tijesto
  • 250gmljevenih badema
  • 10jaja
  • 50gkakao praha
  • 3velike naranče
  • 250gšećera
  • 120gmaslaca
Preljev
  • 200gčokolade za kuhanje
  • 30gmaslaca
Glasova: 0
Ocjena: 0
Tvoja ocjena:
Ocijeni recept!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Upute
  1. Skuhati naranče sa korom u dosta vode. Ako nemate domaće naranče onda kada prokuhaju bacite vodi te nalijte novu hladnu vodu u kojoj će se kuhati. Kuhajte ih oko 20-ak min dok ne postanu meke. Pustite da se malo ohlade prije nego ih prebacite u multipraktik da ih sameljete.
  2. Odvojite bjelanjke od žumanjka.
  3. Žumanjke dobro istucite sa šećerom dok ne postane pjenasto i ne posvjetli. Dodajte im bademe, rastopljeni maslac i kakao prah.
  4. Umiještajte i kašu od naranči (oko 750 g).
  5. Od bjelanjaka napravite snijeg te ga kuhačom umiješajte u dobivenu smjesu.
  6. Maslacem namažite kalup za totru od 28 cm i dobivenu smjesu prelijte u kalup.
  7. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 70 minuta. Svakako provjerite oštrim nožem ili čačkalicom da li je gotovo prije nego izvadite kolač iz pećnice.
  8. Pustite kolač da se malo ohladi dok napravite čokoladni premaz.
  9. Na pari rastopite čokoladu sa maslacem i dobivenom smjesom premažite tortu.
  10. Stavite na hlađenje u hladnjak na nekoliko sati.
  11. Ukrasite tortu po želji. Može kriškama naranče, ribanom koricom naranče ili sl.
  12. Dobar tek!

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *