Upute
- Skuhati naranče sa korom u dosta vode. Ako nemate domaće naranče onda kada prokuhaju bacite vodi te nalijte novu hladnu vodu u kojoj će se kuhati. Kuhajte ih oko 20-ak min dok ne postanu meke. Pustite da se malo ohlade prije nego ih prebacite u multipraktik da ih sameljete.
- Odvojite bjelanjke od žumanjka.
- Žumanjke dobro istucite sa šećerom dok ne postane pjenasto i ne posvjetli. Dodajte im bademe, rastopljeni maslac i kakao prah.
- Umiještajte i kašu od naranči (oko 750 g).
- Od bjelanjaka napravite snijeg te ga kuhačom umiješajte u dobivenu smjesu.
- Maslacem namažite kalup za totru od 28 cm i dobivenu smjesu prelijte u kalup.
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 70 minuta. Svakako provjerite oštrim nožem ili čačkalicom da li je gotovo prije nego izvadite kolač iz pećnice.
- Pustite kolač da se malo ohladi dok napravite čokoladni premaz.
- Na pari rastopite čokoladu sa maslacem i dobivenom smjesom premažite tortu.
- Stavite na hlađenje u hladnjak na nekoliko sati.
- Ukrasite tortu po želji. Može kriškama naranče, ribanom koricom naranče ili sl.
- Dobar tek!