Tortice od lješnjaka i jagoda u čaši

Ispiši recept
Tortice od lješnjaka i jagoda u čaši
Tortice u čaši sa jagodama jedete bez grižnje savjesti. Brzo se naprave, osvježavajuće su i ne zahtijevaju dugtrajnu pripremu što ih čini idealnim desertom. 
Glasova: 0
Ocjena: 0
Tvoja ocjena:
Ocijeni recept!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Vrijeme pripreme 20 min
Vrijeme kuhanja 0 min
Vrijeme čekanja 2 h
Obrok za
osobe
Sastojci
Tijesto
  • 100 g lješnjaka
  • 2 jušne žlice kokosovog ulja link
  • 2 jušne žlice agavinog sirupa
Krema
  • 250 g mascarpone sira
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 4 jušne žlice agavinog sirupa
  • 0.5 čajnih žica vanilije u prahu
  • 200 g jagoda
Vrijeme pripreme 20 min
Vrijeme kuhanja 0 min
Vrijeme čekanja 2 h
Obrok za
osobe
Sastojci
Tijesto
  • 100 g lješnjaka
  • 2 jušne žlice kokosovog ulja link
  • 2 jušne žlice agavinog sirupa
Krema
  • 250 g mascarpone sira
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 4 jušne žlice agavinog sirupa
  • 0.5 čajnih žica vanilije u prahu
  • 200 g jagoda
Glasova: 0
Ocjena: 0
Tvoja ocjena:
Ocijeni recept!
Dodaj u svoj Plan prehrane:
Recept je dodan u tvoj Plan prehrane
Upute
  1. Na vrućoj suhoj tavi tostirati lješnjake da im se odvaji opna. Najlakše je to napraviti tako da se u suhu krpu stave lješnjaci te trljati sa rukama dok se neodvoji opna. 
  2. Prebaciti lješnjake u mlinac za kavu (blender ili sl) i samljeti ih.
  3. Tople mljevene lješnjake pomiješati sa kokosovim uljem sobne temperature i agavinim sirupom. Toplina lješnjaka ce rastopiti ulje i dobiti ce te kompaktnu smjesu. 
  4. Rasporediti smjesu na 4 jednaka dijela i staviti je na dno caša u kojima će se servirati tortice.
  5. Staviti u hladnjak.
  6. Mascarpone sir, kiselo vrhnje, vaniliju u prahu i agavin sirup miksati dok se ne dobije krema. 
  7. Narezati jagode na plošlice. 
  8. Slagati ploške jagoda uz rub caše na podlogu. Sredinu ispuniti kremom te na kraju ukrasiti jagodama.
  9. Staviti u hladnjak da se krema stisne i da se tortice ohlade prije konzumacije. 
  10. Dobar tek! 

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *