Vrijeme pripreme | 10 min |
Vrijeme kuhanja | 50 min |
Vrijeme čekanja | 0 min |
Broj porcija |
osobe
|
Sastojci
- 2 jušne žlice maslinovog ulja
- 4 krompira
- 2 prstohvata soli
- 2 tikvice
- 2 mlada luka
- 4 jaja
- 200 ml kiselog vrhnja
- 100 g feta sira
- 2 prstohvata soli
Sastojci
|
Upute
- Oguliti krompir te na ga naribati. Posoliti i dodati maslinovo ulje te ga rasporediti na dno kalupa kojeg ste prethodno namazali sa maslinovim uljem.
- Staviti peči na 200°C 20 minuta.
- Naribati tikvice te ih posoliti da puste tekućinu. Ocijediti tekućinu i dodati sitno rezani mladi luk.
- Umutiti jaja sa kiselim vrhnjem i dodati tikvicama i mladom luku. Malo posoliti.
- Izvaditi krompir te preliti ga dobivenom smjesom. Na vrh dodati mrvljeni feta sir.
- Vratiti u pećnicu da se peče oko 30-40 minuta na 180°C.
- Pustiti da se malo ohladi prije rezanja i serviranja.
- Dobar tek!